No products
Cena celkem je včetně DPH
40109
Skladem
Nový výrobek
Upozornění: skladem poslední kus!
Datum dostupnosti:
* Směs na Pizzu a Langoše (bal.600 g)
- směs pro domácí pečení pizzy a langošů
Recipient :
* Required fields
or Cancel
- směs pro domácí pečení pizzy a langošů
škrob (kukuřičný, bramborový), rýžová mouka, vláknina (psyllium, bambusová, jablečná), luštěninové mouky (mouka z červené čočky, mouka z fazole mungo), dextróza, zahušťovadla: hydroxypropylmethylcelulosa, guma guar; hrachový protein, jedlá sůl
Surovina | Gramáž (g) | % podíl |
směs Pizza, Langoše | 161 | 100,0 % |
voda pitná | 150 | 93 % |
droždí čerstvé | 8 | 5,0 % |
sůl jedlá | 5 | 3,0 % |
cukr krupice | 4 | 2,5 % |
Do mísy s vlažnou vodou (26°C) přidejte všechny ostatní suroviny a pečlivě zamíchejte. Vzniklé těsto vyklopte na stůl posypaný rýžovou (nebo jinou bezlepkovou) moukou, nechte 5 minut odležet. Na stole promněte celý bochánek těsta, poté vyválejte na tenkou placku a přemístěte na plech s pečícím papírem, případně prsty dotvarujte ke krajům plechu. Nechte nejméně 20 minut volně kynout. Naskládejte oblíbené suroviny na vaši pizzu. Předehřejte troubu na 260 ° a pečte na 250° 10 až 12 minut.
Energetická hodnota: 843,3 kJ / Energetická hodnota: 198,8 kcal / Tuky: 0,2 g, z toho nasyc.mastné kyseliny: 0,1 g / Sacharidy: 46,2 g, z toho cukry: 2,8 g / Vláknina: 3,1 g / Bílkoviny: 1,5 g / Sůl: 0,3 g
Surovina | Gramáž (g) | % podíl |
voda pitná | 175 | 100,0 % |
směs Pizza, Langoše | 150 | 85,6 % |
droždí čerstvé | 10 | 5,5 % |
olej jedlý | 10 | 5,5 % |
sůl jedlá | 5 | 2,5 % |
cukr krupice | 3 | 1,4 % |
1. Do skleničky nalijeme 25 ml vlažné vody, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
2. Ve větší míse smícháme všechny zbývající suroviny se zbytkem vody a kvásek a pořádně propracujeme těsto (ručně či pomocí kuchyňského robotu). Vzniklé těsto zakryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo, a necháme na teplém místě kynout cca 40 minut.
3. Z vykynutého těsta si lžící či stěrkou namočenou v oleji odkrajujeme kousky těsta, které lehce propracujeme a prsty jemně roztáhneme na olejem vymazaném talířku nebo vhodné podložce do tvaru langoše. Langoše děláme menší, větší by se nám trhaly. Při práci s těstem používejte pouze olej, ne mouku (na podsypání ani tvarování), ta se rychle přepaluje.
4. V pánvičce nebo hrnci (menší průměr) rozpálíme vyšší vrstvu oleje, langoš musí plavat. Nachystanou placičku těsta ihned dáváme do pánvičky a smažíme z každé strany cca 1–2 minuty – nesmažíme příliš zprudka, langoše by tak rychle ztmavly a nebyly by křupavé. Po usmažení je necháme okapat na kuchyňské papírové utěrce nebo papírovém ubrousku, odstraní se tak přebytečný olej.
5. Poté langoše potřeme česnekem utřeným se špetkou soli a oleje (můžete přidat trošku vody), kečupem, dle chuti tatarkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
* Ze směsi usmažíte 20 langošů o průměru cca 13 – 15 cm
Směs na domácí pečení - speciální BEZ LEPKU a...
115,00 Kč
Dejte si skvělou makovou kaiserku ... na...
14,00 Kč
Výrobek speciální BEZ LEPKU - Vločky Ovesné bez...
60,00 Kč
Jarryho Bulharka je vyrobena s důrazem na...
81,00 Kč
Klíčené ovesné vločky Užijte si lepší...
57,00 Kč
Pohanková kroupa vyrobená tradičním mechanickým...
57,00 Kč
Chléb Slunečník bez lepku a laktózy extra...
91,00 Kč
Sypká směs na přípravu rýžové kaše RÝŽOVÁ KAŠE...
15,00 Kč
Lahodný, měkký perník pro děti i dospěláky, ke...
82,00 Kč
Směs na domácí pečení - speciální BEZ LEPKU a...
125,00 Kč
115,00 Kč
89,00 Kč
135,00 Kč
110,00 Kč
117,00 Kč
110,00 Kč
125,00 Kč
149,00 Kč
121,00 Kč
Follow us